opc_loader

Persoonlijke Assieraden voor Troost en Herinnering

Speciaal gemaakte Manchetknopen met Vingerafdrukken!

Zilveren Manchetknopen

Manchetknopen met vingerafdrukken!

Geef iets speciaals, iets blijvends: Zilveren Manchetknopen met Gelaserde Vingerafdrukken.

In de wereld van de bolhoedjes en strakke kleurloze pakken zijn er maar weinig mogelijkheden om je echt onderscheidend te kleden. Ga een uurtje voor een kantoorpand op de Zuidas staan en je komt er achter dat het toch vaak de donkere kleuren jasje, dasje en schoenen zijn die langs lopen. Heel af en toe zie je een mooie diepe fellere kleur blauw met bruine schoenen, riem en tas. Een van de weinige andere mogelijkheden zijn de stropdas en als je echt uit wilt pakken een opvallend pochet.  Daarnaast bijna verborgen aan het einde van het overhemd bestaat de mogelijkheid een paar mooie aparte Manchetknopen te dragen.

Hoe draag je Manchetknopen?

Om Manchetknopen te dragen heb je overhemden nodig waarin een losse manchetknoop bevestigd kan worden aan een overhemd met dubbele manchetten. Je bevestigd de manchetknoop in de omgeslagen manchet. Zo worden de dubbele uiteinden dan bij elkaar gehouden.

Een normaal overhemd met vaste knopen is dus niet geschikt voor een manchetknoop. Manchetten met een dubbel manchet steken altijd een stukje onder de mouw van je colbertje, smoking of trui uit. De manchetknopen zijn dan net te zien. Subtiel, maar het maakt nu net het verschil.

persoonlijke manchetknopen met vingerafdrukken, assieraden

Welke manchetknopen zijn er?

Je hebt manchetknopen met een staafje dat is de meest bekende manchetknoop. Je kunt het staafje recht klappen door het speciale mechanisme waardoor je deze eenvoudig door de dubbele manchet kunt steken. Staafje weer terug klappen en alles blijft netjes en stevig op zijn plaats zitten.

UNIEKE Manchetknopen in Zilver met gelaserde Vingerafdrukken.

Geef een uniek paar manchetknopen speciaal gemaakt en gepersonaliseerd met een vingerafdruk van bijvoorbeeld de gever, de kinderen, je partner of van de drager zelf.

Je kunt natuurlijk een paar zilveren of gouden manchetknopen kopen voor de liefste op de wereld, en je kunt er initialen in laten graveren, of het familiewapen, kortom er kan veel. En nu kun je ook de vingerafdrukken in manchetknopen laten laseren. Echt een super cadeau. Ze zijn uniek persoonlijk en speciaal gemaakt.

Hieronder vindt je de modellen die beschikbaar zijn in onze webshop. Je kunt de vingerafdruk manchetknopen bestellen op onze site. KLIK OP DE FOTO!

ronde manchetknopen met vingerafdrukkenManchetknopen Rechthoekig met Vingerafdrukken 423Sovale manchetknopen van zilver met vingeradrukken

Hoe je goede vingerafdrukken kunt maken kun je hier lezen.

Naar kantoor kun je je door deze manchetknopen ook op een stijlvolle manier onderscheiden van je collega’s want 1 ding is zeker, niemand heeft dezelfde unieke manchetknopen.

Wat je altijd al hebt willen weten over manchetknopen:

Hoe bevestig ik manchetknopen aan mijn overhemd?

  1. De juiste volgorde is eerst je overhemd aan te trekken en vervolgens je manchetknopen te bevestigen. Maar draag je manchetknopen voor de eerste keer, test dan even voor jezelf hoe de knopen bevestigd worden. Sla de manchetten van je overhemd om, zodat je een ‘dubbele manchet’ hebt en zorg ervoor dat de knoopsgatopeningen precies op elkaar liggen. Nu kun je eenvoudig de manchetknoop bevestigen. Helaas past je hand nu niet meer door het uiteinde van je mouw. Nu je weet hoe het werkt, haal je eerst je knopen er weer uit.
  2. Trek je overhemd aan en vouw je manchetten dubbel.
  3. Begin je met de linkerkant? Houd dan met je linkerhand het uiteinde van je mouw vast. Zoals als je de uiteinde van je trui vast zou houden alvorens je jas aan te doen, om ervoor te zorgen dat de mouw niet omhoog schuift.
  4. Met je rechterhand bevestig je de manchetknopen aan je manchetten. Hoe je dit doet hangt uiteraard af van het soort manchetknopen dat je gekocht hebt. Een populair model is de manchetknoop met een staafje dat in de meeste gevallen kan draaien. Zorg dat het staafje haaks op de manchetknopen staat en haal het door de knoopsgatopening, vervolgens draai je het staafje weer in horizontale richting waardoor hij stevig op zijn plaats zal blijven zitten.
  5. Is er iemand in de buurt? Vraag dan of ze even kunnen helpen! Veel eenvoudiger!

Manchetknopen wanneer draag je ze?

Manchetknopen worden al gedragen sinds de 17e eeuw, natuurlijk alleen voor de bovenste laag van de bevolking. Pas in de 19e eeuw werd deze “mode” door een breed publiek gedragen. Het was een soort signatuur van de stijlvolle modebewuste man. Later nam de populariteit af. Momenteel wordt het weer gezien als een stijlvolle accessoire die je kleding net iets extra’s geeft.

Er zijn altijd gelegenheden waar ze echt niet mogen ontbreken. Draag je tijdens een feestelijke gelegenheid een smoking of een mooi pak hoort hier een overhemd bij met dubbele manchetten en dan kunnen manchetknopen natuurlijk niet ontbreken.

MANCHETKNOPEN, THE FINISCHING TOUCH!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.
Tags
Populaire artikelen