opc_loader

Persoonlijke Assieraden voor Troost en Herinnering

Je sieraden onderhouden en schoonmaken.

ashangertjes in goud

Je sieraden onderhouden en schoonmaken.

Ook de assieraden moeten onderhouden worden en misschien af en toe schoongemaakt. Dit werkt niet anders als een ander sieraad. Na het schoonmaken en drogen even goedkijken of de as geen scheurtjes vertoond. Mocht dit wel het geval zijn kunt u contact met ons opnemen, wij zorgen dan dat de as weer netjes hersteld wordt.

Gouden Sieraden

Natuurlijk blijven de sieraden het mooist als je ze draagt, maar het is begrijpelijk dat je ze niet altijd draagt, sommige sieraden draag je zelfs alleen bij speciale gelegenheden.

Een gouden of zilveren sieraad kun je eenvoudig af en toe in een beetje water met zeepsop doen. Je kunt dan met een zachte tandenborstel de versieringen voorzichtig borstelen. Goed afspoelen met lauw water en dan droogdeppen. Gebruik om de sieraden droog te deppen een zachte doek die niet pluist b.v. flanel. Want natuurlijk wil je geen mooi glimmend sieraad met pluisjes!

Zilveren Sieraden

Zilver is een zacht metaal, soms lees je in adviezen om b.v. te poetsen met tandpasta. Dat kan, maar juist omdat zilver zo zacht is zal er steeds wat zilver verdwijnen. Tandpasta polijst het zilver en als je fanatiek poetst verdwijnt je zilver vanzelf.

Neem daarom geen risico en gebruik liever de zeepsop methoden zoals beschreven onder Gouden Sieraden. Veiliger en goedkoper.

Vermijd zwavelhouden substanties en chloor wanneer je sieraden draagt, deze zorgen er namelijk voor dat edelmetalen zwart worden. Dus wanneer je met deze middelen werk leg dan je sieraden af of draag rubber handschoenen.


Diamant

Bent u in het bezit van diamanten? Sieraden waarin diamanten gezet zijn kunnen dof worden door huidvet, zeep maar ook boter of b.v. handolie. Een diamant hoort te schitteren en het laatste wat je wil is dat je sieraad dof wordt en dat het er levenloos uit ziet. De schittering van de diamant geeft nu eenmaal zijn aantrekkingskracht. Want hoewel duur tot onbetaalbaar, “diamonds are a girls best friend”. Dus ben je in het bezit van dit kostbare steentje kun je er maar beter goed voor zorgen. Een diamant moet je eigenlijk wel 1 x per maand reinigen.

Hoe reinigen we een diamanten sieraad?

  1. Neem een kommetje met een warm sopje gemaakt van een zacht vloeibaar afwasmiddel. Borstel de diamant hiermee voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Leg het sieraad in een zeef en spoel goed af onder de lauwe kraan. Dep hem tot slot droog met een zachte, niet pluizende doek.
  2. Ook kun je een mengseltje gebruik van amoniak en koud water, verhouding: 1 deel water 1 deel amoniak. Leg de diamant erin en laat hem een half uur weken. Haal het sieraad er dan uit en tik met een zacht borsteltje op de diamant en laat deze zonder af te drogen op een stuk papier drogen.


Edelstenen en half-edelstenen.

Veel edelstenen zijn gevoelig voor allerlei chemische middelen. Zonlicht is ook niet ideaal voor b.v. gekleurde stenen zoals Lapis Lasula en Trukoois. Om schoon te maken is lauw water met een sopje is ongeveer het beste middel om te gebruiken. Werkt altijd.


De Parel

De echte parel blijft het mooist als hij gedragen wordt, het huidvet geven parels een mooie glans. Wanneer je parels draagt gebruik dan geen haarlak of parfum. Doe eerst de haarlak of de parfum op en pas daarna de parels. De zuren van de middelen trekken namelijk in de parel en zorgt ervoor dat de glans verminderd. Transpiratievocht heeft ook een negatief effect op parels. Je kunt je parels even met een vochtig doekje behandelen. Verder niets aan doen.

Nog een paar tips;

  1. Je kunt je sieraden beter af doen als je gaat sporten, transpiratie vocht is niet bevorderlijk voor sieraden, ook niet voor zilver. Neem ze niet mee naar de sportschool maar doe ze vast thuis af, dan worden ze in ieder geval niet gestolen.
  2. Parels en andere natuurlijke stenen zijn niet blij met felle zon i.v.m. verkleuringen.
  3. Make-up, haarlak en parfums veroorzaken verkleuringen op goud en zilver. Pas als allerlaatste je sieraden om doen zorgen ervoor dat je daar geen last van hebt.
  4. Indien je sieraden heb van waarde laat je sieraden dan 1 x per jaar even controleren op losse zettingen en tekenen van slijtage. De juwelier geeft ze dan ook vaak direct een professionele schoonmaakbeurt.
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.
Tags
Populaire artikelen