opc_loader

Persoonlijke Assieraden voor Troost en Herinnering

De glas-as-objecten van Kunstenares Jacqueline Wouters

Zilveren hanger met glasbol aquablauw

De glas –as-objecten van Kunstenares Jacqueline Wouters

Jacqueline Wouters is een Kunstenares die sieraden ontwerpt. In deze sieraden verwerkt zij glasbollen of glasobjecten waarin zij ook as van een dierbare gebruikt. Hierdoor wordt het sieraad natuurlijk heel persoonlijk.

Jacqueline aan het woord:

“Elk afscheid is de geboorte van een herinnering“

Als iemand komt te overlijden en zal worden begraven of worden gecremeerd is het toch fijn om iets te bewaren van hem of haar. Een herinnering. Het geeft een goed gevoel iets bij je te dragen van de persoon waarvan je houdt, maar die er niet meer is. Of het nu een lokje haar is, of een assieraad 

Mijn moeder is in januari 2012 gestorven. De begrafenisondernemer vroeg vlak voordat ze gecremeerd werd of we nog een lokje haar wilde. Het voelde niet goed om iets van haar af te knippen. Toch zijn we achteraf blij dat we het wel hebben gedaan, omdat dat het enige is, samen met haar as, wat we nog van haar hebben. Zo kan ik nog elke keer even kijken hoe mooi haar witte haren waren.

Elk sieraad is hand gemaakt, dus geen sieraad zal hetzelfde worden. Het is uw herinneringssieraad! Op de website vindt u verschillende mogelijkheden om het as van uw dierbare te bewaren. Een zilveren wisselring, hangers met as-in-glas, holle kralen, assieraden voor kinderen, as-in-knuffelglas. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. 

Glas asbol in zilveren hanger

Het maken van glasbollen is een vak! Je moet snel werken maar ook je geduld bewaren.

De holle kraal wordt gemaakt door een staaf glas te verhitten met een brander en dit om een hol staafje RVS te rollen. Je maakt twee dunne wandjes van glas met een cm tussenruimte die je langzaam naar elkaar toe laat komen.

Uiteindelijk  kun je met de glasstaaf de twee halve rondjes sluiten waardoor een holle kraal ontstaat. Doordat er twee kleine gaatjes in het holle RVS staafje zitten kun je de holle kraal nog iets uitblazen waardoor hij nog ronder wordt.

Als er as over de kraal heen komt, wordt er eerst een stringer gemaakt (dat is een staaf glas die verhit wordt en waar een bolletje van gemaakt wordt). Deze wordt in de as gedoopt, vermengt met een andere heldere glasstaaf en daarna uit het vuur gehaald. Er zitten nu twee glasstaven vast met een bolletje met glas met as in het midden. Deze worden nu iets afgekoeld en langzaam uit elkaar getrokken hierdoor ontstaat een dunne glasstaaf. Deze dunne staaf wordt weer verhit en over de holle kraal heen getrokken.

De kraal gaat daarna de oven in om heel rustig af te koelen. Het afkoelen moet langzaam gebeuren anders kan de glasbol knappen. Na het koelen kan er een haarlokje in de kraal gestopt worden, als dit is gebeurd kan het sieraad verder afgewerkt worden.

Glasobjecten

Er worden ook glasobjecten in de wanddecoraties verwerkt. B.v. een vlinder of een ander object. Je kunt b.v. ook denken aan een glas urn of een waxinelichthouder van glas waar de as van je dierbaren in verwerkt is.

Ashangers met glasbol: de as-glasbol

Voor de asglasbolletjes van 8mm, 10mm en 12mm heeft Jacqeline mooie herinneringshangers ontworpen waarin je de asglasbolletjes kan dragen. Zo is er een zilveren hart, een korfje of een houder met een ster. Het glasbolletje ligt er los in maar door de sluitingsconstructie kan deze er niet uitvallen. Eventueel kunt u bolletjes in verschillende kleuren laten maken zodat u deze bij u garderobe aan kunt passen. De bolletjes in de hangers zijn namelijk verwisselbaar.

Ringen met een as-glasbol of met een haarlok-glasbol

Zilveren ringen met as-glasbolletjes worden allemaal op maat gemaakt zodat u een goed passende ring heeft. Van de glasbol kan ook een haarloksieraad gemaakt worden. I.p.v. as wordt er dan een holle bol gecreëerd waarin een haarlokje wordt verwerkt.

Oorbellen met een as-glasbol of met een haarlok-glasbol

Er zijn ook oorbellen met glasasbolletjes, deze bolletjes van glas zijn 6mm en zijn er in oorstekers of in oorhangers. Hoewel klein is het ook mogelijk om een haarlokje in de glasbollen van de oorbellen te verwerken.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.
Tags
Populaire artikelen