opc_loader

Herinnering

Heren ringen, Zilveren of Gouden Ringen, vingerafdruk ringen, asringen, tekeningringen of handschrift ringen

Ringen zijn er voor iedere gelegenheid, verlovingsringen, vriendschapsringen, trouwringen,  herinneringsringen en asringen.

Onze collectie persoonlijk voor u gemaakte ringen geeft hier nog een extra dimensie aan.

Speciaal voor jou.

Niet elke dag maar zo af en toe is het fijn als iemand iets speciaals voor je doet waardoor jij je uniek en gewaardeerd voelt. Er zijn speciale dagen zoals kerst, je huwelijksdag je verjaardag, de geboorte van je kind, je wordt mama, of papa al dan niet voor de eerste keer. Of je trouwt, of je rouwt. Voor al deze gebeurtenissen hebben wij speciale sieraden, zilveren sieraden van o.a. het merk ILOVESilver.

Je kunt in zilveren ringen je eigen handgeschreven tekst in laten graveren. Zilveren ringen waarin we jouw vingerafdruk zetten of die van een dierbare. Zilveren ringen waarin we de tekening van je kind graveren. Of we combineren het met een vingerafdruk aan de buitenkant en een handgeschreven tekst aan de binnenkant. Dit kan natuurlijk zowel voor hem als voor haar. Je kunt de ring glanzend laten afwerken of juist mat en je kunt de vingerafdruk laten bewerken waardoor deze er extra duidelijk uit komt te zien, maar je kunt hem natuurlijk ook zilverkleurig laten. Het is allemaal mogelijk want onze edelsmid maakt het voor je. Voor jou, omdat je speciaal bent.

Er zijn verschillende technieken om een vingerafdruk in een ring te plaatsen. Wij gebruiken er twee.

  1. De vingerafdruk wordt in de zilveren ring gegraveerd met een graveernaald
  2. De vingerafdruk wordt in de ring gelaserd

Wanneer de techniek van de graveernaald wordt gebruikt is het zaak dat we een goede afdruk hebben van de vinger. De afdruk wordt ingescanned in de computer en verkleind naar de breedte van de ring. Standaard wordt deze dan recht op de ring gegraveerd. Wilt je een andere vorm laat het ons dan weten. Dan kunnen we kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Het laseren van een vingerafdruk laten wij doen door een specialist in dit werk. De lijnen worden aaneengesloten gelaserd en de diepte van de laser is ook dieper dan een naald gravering.

Stalen ringen met een vingerafdruk

In een stalen ring is het alleen mogelijk een vingerafdruk te laseren. Dit materiaal is te hard om met een naald te graveren.

Omdat zilver en goud een zacht materiaal zijn moet je er wel rekening mee houden dat er krasjes op je ring kunnen ontstaan. Dit is normaal en daardoor gaat de ring ook meer leven.

Er is een mogelijkheid om de gravering “voor te oxideren” er wordt dan een bromide aangebracht waardoor de gravering in de ring sneller donker wordt dan op de natuurlijke wijze. In het begin is de gravering nog niet heel donker, het duurt even voor de gravering begint te kleuren, door dat de ring bloot gesteld wordt aan zuurstof begint het proces te werken.

Heb je andere wensen, wensen die je niet direct in de webshop ziet staan, wij maken ook maatwerk. Stuur ons een e-mail waarin u uw wensen kenbaar maakt en wij maken voor u een vrijblijvende offerte.