opc_loader

Persoonlijke Assieraden voor Troost en Herinnering

Het einde dichterbij - hoe wil je herinnerd worden?

assieraden ter herinnering

Het einde dichterbij

Wanneer er in je familie of in je naaste omgeving iemand weet dat hij afscheid gaat nemen van het leven door een ernstige ziekte worden er vaak al voorbereiding getroffen voor het afscheid. Ondanks dat het een moeilijke tijd is en er over veel moet worden nagedacht beleef je deze periode vaak erg intens.

Hoe herinneren wij

Een thema wat ook aan de orde zal komen is de herinnering. Niet alleen herinneringen ophalen maar ook hoe wil ik (hij, zij) herinnerd worden.. Wil ik nog iets symbolisch achterlaten waar mijn dierbare steun aan hebben.

Ter herinnering:  ring met as

We werden gebeld door een echtpaar die samen met hun dochter graag een ring wilde uitzoeken voor de dochter. De vrouw was ernstig ziek, de dochter wilde graag een ring met crematieas. Ze hadden dit met elkaar besproken en bedacht dat dat een mooi symbool ter herinnering was maar niet zonder dat Moeder wist in welke ring . Er werd een mooie ring uitgezocht en toen het goed voelde zei de Moeder. Dar wil ik wel in bewaard worden.  Doordat de Moeder wist gaf dit een extra waarde aan de ring voor de dochter, ze hadden hem immers samen uitgezocht.

Ter herinnering:  ring met vingerafdruk en de groeten van de laatste kaart

Een vader schreef zijn dochter elke week een kaart, een leuk plaatje met op de achterkant een kattenbelletje: Alles goed? Hier wel. Liefs Papa. Samen hebben ze een stalen ring uitgezocht. Hierin wilde ze graag een vingerafdruk van de vader en de laatste groet in handgeschreven tekst. Doordat er een lasertechniek is konden we dit realiseren. Ze maakte samen een mooie duidelijke vingerafdruk en de laatste kaart werd in gescand zodat wij de tekst over konden zetten in een lasergegraveerde tekst.

Ter herinnering: voor elke dochter een passende tekst op een 1 cm brede zilveren ring

Wanneer je een gezin achterlaat wil je ze misschien een tekst meegeven waar ze hun hele leven iets aan hebben. Of je wilt ze laten weten hoe jij ze hebt ervaren en wat ze voor je hebben betekend.

Vier dochters liet ze na, elk kind was totaal verschillend, ze waren nog jong,  17, 15, en een tweeling van 13 jaar. Ze wilden ze graag laten weten welke vreugde ze haar hadden gebracht en ook hoe uniek ze waren en toch zo verbonden met elkaar.  Voor elke dochter bedacht ze een mooie tekst die door onze meestersmid op een 1 cm brede ring werd gegraveerd.

Symbool

Een andere manier van herinneren is door een symbool te gebruiken om een klein beetje as in te doen.  Bijvoorbeeld de vader die voor elk van zijn kinderen een zilveren hanger in de vorm van een duif kocht. De duif stond symbool voor de wens dat hij wilde dat de kinderen door moesten gaan met leven. Dus niet blijven hangen in het verdriet maar uitvliegen, reizen, de wereld ontdekken.

Een vader verloor zijn zoon, zijn zoon was helemaal in de ban van vrachtwagens. Als vader wilde hij graag een hanger met wat as van zijn zoon dragen en liet een zilveren vrachtwagen maken en draagt deze nu aan een zilveren ketting om zijn nek.

Vlinder

Vaak wordt de vlinder gekozen als symbool. Niet alleen om de schoonheid maar ook om het feit dat een vlinder pas wordt geboren als de rups er niet meer is.

Talrijk

Herinneringen kunnen talrijk zijn en daarom is het soms lastig kiezen. Spreek er eens over met elkaar.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.
Tags
Populaire artikelen