opc_loader

Persoonlijke Assieraden voor Troost en Herinnering

Urn vlinder “Een vlinder laat je weten; ik zal je nooit vergeten”

79,00

Heb je een vraag? Bel 06 48 11 71 92 of mail naar info@duopenrose.nl, wij geven binnen 24 uur antwoord.

Levertijden
Levertijd:
4 weken

Urn “Een vlinder laat je weten; ik zal je nooit vergeten”

Wij willen onze dierbare graag op een mooie en vredige en vooral persoonlijke manier herdenken. Met deze achterliggende gedachte is deze urn ontworpen en gemaakt. Een fraai kunstobject waarin een symbolische hoeveelheid crematie-as kan worden verwerkt als aandenken en die gevoelsmatig dicht bij de overledene staat. Een urn waaraan de buitenkant niet te zien is dat er as van een overledene in is verwerkt. Doordat niet alle as in deze urn kan, kunt u ervoor kiezen om meerdere urn te verdelen over de familie, zodat ze allemaal een herinnering aan de overleden dierbare bij zich kunnen houden. Een prachtige keepsake urn met een mooie symbolische betekenis.

Betekenis vlinder

Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. Religieus is de dood de overgang naar een beter leven, de overgang van een tranendal naar het hemelse koninkrijk.

De vlinder symboliseert hierbij: 1. Bij het sterven van de mens ontstijgt de ziel haar stoffelijk omhulsel, zoals een vlinder haar pop. 2. De drie stadia die de ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Kenmerken

  • Uniek ontwerp
  • Ambacht van Nederlandse bodem
  • Duurzaam
  • Alleen voor binnen
  • Incl. asbuisje en afdekplaatje
  • Leverbaar in diverse kleuren
  • Mooie symbolische betekenis

Materiaal

De veer is gemaakt van 2mm staal. Het staal is vervolgens gepoedercoat*. Standaard in de kleur wit (RAL 9003) of antraciet zwart (RAL 7021). Andere RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag (zonder meerprijs).

*Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten wordt.

De sokkel is van massief hout. Ambachtelijk gemaakt en met de hand afgewerkt. Aan de achterzijde van de sokkel zit een uitsparing met daarin een kunststof afsluitbaar as-busje. Het busje biedt ruimte voor een symbolische hoeveelheid as. De uitsparing is netjes af te sluiten door middel van een bijgeleverd aluminium rondje. NB: hout is een natuurlijk product, onder invloed van droge of vochtige lucht kan het gaan werken en kunnen er eventueel scheurtjes ontstaan.

asbusje afgesloten

Reiniging

U kunt het object met een vochtig doekje afnemen. Niet schuren!

Belangrijke specificaties

Afmeting

Totale hoogte ± 30cm

Totale breedte ± 30cm

Houten Sokkel ± 10x10x6cm

Materiaal

Veer; 2 mm staal gepoedercoat

Sokkel; massief hout

Asbusje

Asbusje (kunststof) Lengte 4cm/doorsnede 1,5cm.

Kleur

Veer; standaard wit (RAL 9003), antraciet zwart (RAL 7021)

Voet; i.c.m. RAL kleur 7021, standaard antraciet kleurig gebeitst

i.c.m. RAL kleur 9003, standaard hout kleur

Urn vlinder “Een vlinder laat je weten; ik zal je nooit vergeten” heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.