opc_loader

Menu

Ringmaat bepalen

Uw ringmaat voor een ring bepalen voor een goed passende ring

Wij gebruiken de aan Europa geldende normen en duiden de ringmaten van onze ringen aan met de binnendiameter in millimeters. Hierdoor verkrijgt u een goedpassende ring omdat wij op de millimeter nauwkeurig kunnen werken.

Uw ringmaat bepalen kan bijvoorbeeld op onderstaande 2 manieren, waarbij u de onderstaande tabel als conversiemiddel  kan gebruiken.

1) Leg een goedpassende ring op een liniaal en lees de binnendiameter van de ring op de liniaal af, zoals op de afbeelding hieronder.

Binnendiameter

De afgelezen binnendiameter is uw ringmaat! (op de afbeelding is dit bijvoorbeeld 18 mm, geconverteerd naar onze maten is dit maat 18,1 volgens onderstaande tabel)
Let er wel op dat een brede ring wat strakker aanvoelt aan de vinger, dus neem die een halve millimeter groter. Voor een zeer smalle ring geldt dit natuurlijk andersom: een halve millimeter kleiner. 

Twijfelt u gaat u dan aub even naar een juwelier om uw ringmaat op te meten. Dit voorkomt dat u straks een ring heeft die niet goed past. 

2) Heeft u geen goed passende ring, dan kunt u ook gebruik maken van een lintje of een koordje waarmee u de omtrek van de vinger meet. Doe het koordje niet te strak, maar losjes om de vinger en meet daarna met een liniaal het koordje. Hiermee heeft u de omtrek van uw vinger bepaald en kunt u aan de hand van onderstaande tabel uw binnendiameter bepalen.

Binnendiameter (mm)
=

Vingeromtrek

Ringmaat EU

15mm

46-48mm

15

16mm

49-51mm

16

17mm

52-54mm

17

18mm

55-57mm

18

19mm

58-60mm

19

20mm

61-63mm

20

21mm

64-66mm

21

 

Mocht u er niet uitkomen met bovenstaande meetmethodes dan kunt u bij ons ook een Ringmaatje bestellen. Kosten hiervan zijn €3,00 inclusief verzending per reguliere post.

Hier kunt u al een ringmaatceintuurtje bestellen voor slechts 1,50.