opc_loader

Menu

Zilveren Hanger Olifant waarin Glasbol 8MM

Artikelnr: SKU B003

Grote van het Glasbolletje

Kettingen

Kleuren Glas

99,95

Heb je een vraag? Bel 06 48 11 71 92 of mail naar info@duopenrose.nl, wij geven binnen 24 uur antwoord.

Levertijd
2 weken

Zilveren (925 zilver) Olifant met Verwisselbare Glasbol.

De olifant als symbool voor kracht, trouw, goede herinnering, geduld, verstandigheid en huwelijkstrouw.

Vooral in het hindoeïsme speelt de olifant een vooraansteaande rol: hij is er het symbool van de kracht van deheilige wijsheid, van verstandigheid, van koninklijke waardigheid en onoverwinnelijke macht; daarnaast van lang of eeuwig leven, onsterflijkheid en de overwinning op de dood. Er zijn meerdere goden met olifanten verbonden: Ganesha, de god van de schrijfkunst en de wijsheid, wordt afgebeeld met een olifantenkop; Indra, de behoeder van het oosten, rijdt op een witte olifant, en de hele wereld wordt gedragen door olifanten.

In het Boeddhisme is de olifant heilig, omdat het een witte olifant was die de geboorte van de Boeddha aankondigde. Hij symboliseert ook de onthechting van de boddhisattva (= boeddhistische monnik die de verlichting heeft bereikt). De olifant symboliseert geduld, liefde en goedheid.

Bij de Chinezen staat de olifant voor scherpzinnig verstand, energie en oppermacht.

Bij de Grieken en Romeinen is de olifant een attribuut van de god Mercurius, en verzinnebeeldt intelligentie.

Bij de christenen tenslotte komt hij weinig voor, maar waar dat wel het geval is, ziet men er een beeld van Christus in, die met zijn voeten de vijandige slang van de duivel vertrapt. In middeleeuwse geschriften geldt hij ook als zinnebeeld van de kuisheid, omdat men meende dat hij zich gedurende de twee jaar dat het wijfje een jong in haar schoot draagt, afziet van geslachtsverkeer.

Ingesloten: een glazen bolletje bevindt zich een voor jou zo belangrijke herinnering aan een voor jou belangrijk persoon. 

Dit prachtige sieraad in de vorm van een Hart met versiersels is voorzien van een As in Glasbol. De glassbol heeft een grote van 8MM. De bolletjes kunnen gevuld worden met as maar ook met haar. Voor een Glasbolletje met haar is een lichte kleur misschien wel het mooiste, daardoor blijft u de kleur en de structuur van het haar zien.

De hanger kan open en dicht. Kies je favoriete kleur of de kleur van je dierbare om het nog persoonlijker te maken. 

De glasbolletjes zijn veilig verwisselbaar dus wanneer je er nog een bij wilt hebben in een andere kleur is dit zeker mogelijk.

Verliezen haast onmogelijk door de constructie.

Het is absoluut niet mogelijk om het bolletje te verliezen omdat het collier door de sluiting heen gaat. Er past een 8 mm bolletje in.

Asverwerking in het glasbolletje:

In het glasbolletje zit de as verwerkt. Dit wordt gedaan door glasstaven te verhitten en daarna de as van de overledene er in te drukken. Daarna wordt er net zo lang gedraaid totdat er een mooi rond balletje onstaat. Deze wordt overgepakt op een andere staaf en dan wordt er net zolang gedraaid tot de Glasbol exact 10MM is.  Hierna wordt het bolletje in de oven gelegd en langzaam terug gekoeld naar een de buiten temperatuur. Dit duurt ongeveer 3 uur. Dit voorkomt dat de glasbol knapt als het direct in de buitenlucht zou afkoelen. Hoe klein het bolletje ook is het is een tijdrovend proces om het uiteindelijke mooie resultaat van een persoonlijk sieraad te bereiken. 

Ketting: wordt niet meegeleverd.

De afmeting is 1.3 x 1 x 2 cm.

Zilveren Hanger Olifant waarin Glasbol 8MM heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Zilveren Hanger Olifant waarin Glasbol 8MM
Review plaatsen

Meest recente reviews