opc_loader

Persoonlijke Assieraden voor Troost en Herinnering

Een Sieraad met een Vingerafdruk

Ring met vingerafdruk

Een Sieraad met een Vingerafdruk

Als je echt iets persoonlijks wilt dan is een sieraad met een vingerafdruk het meest persoonlijke wat er te bieden is. Waarom? Omdat iedere afdruk uniek is, er is geen tweede. Via de laser methode kunnen we op bijna alle sieraden een vingerafdruk graveren. Voorwaarde is dat het sieraad ruimte heeft voor een afdruk of een deel van een afdruk.

Rouw en Trouw

Vingerafdrukken worden niet alleen op rouw of gedenksieraden gemaakt, ook worden ze vaak gebruikt op of in trouwringen. Later wanneer er kinderen geboren worden kunnen deze afdrukken er dan eventueel bij gelaserd worden.

Door de begrafenisondernemer worden vaak al vingerafdrukken gemaakt, maar het is beter om dit even te controleren en/of te vragen of zij dit willen doen. Het zelfde geldt voor een haarlokje.

Aanleveren van een Vingerafdruk

Vingerafdrukken kunnen op verschillende manieren worden aangeleverd. Er kan een wasbolletje gemaakt worden met een afdruk of er kan een vingerafdruk op papier worden aangeleverd. Wat is het verschil?

Wasbolletjes

De vingerafdruk op het wasbolletje wordt gegoten volgens de “verloren was methode”. Dit houdt in dat de afdruk “verloren” gaat tijdens het gieten. Als er meerdere sieraden gemaakt dienen te worden moet eerst een matrijs of mal gemaakt worden. Van deze matrijs kan vervolgens iedere gewenste hoeveelheid afdrukken gegoten worden in zilver, goud of witgoud. De afwerking kan geheel volgens wens gebeuren. Zo kan deze gezet worden in een ring. Er kan een armband van gemaakt worden of bijvoorbeeld een hanger.

Meest gevraagde vorm is de ronde, waarbij de goudsmid de afdruk alleen afwerkt en voorziet van een hangoog. Andere mogelijke vormen zijn bv. hart, klavertje 4, vlinder enz. Bij het gebruik van was is het ook mogelijk een dubbelzijdige afdruk te maken.

Wij adviseren te allen tijde 2 afdrukken te maken. Eentje kan naar ons verstuurd worden voor het vervaardigen/afwerken en de andere houdt u achter de hand uit voorzorg. Ook is het mogelijk de vingerafdruk te “laseren”. Hierbij wordt de vingerafdruk gescand en overgebracht door middel van een laser op het voorwerp. Indien u bijvoorbeeld een vingerafdruk op een ring wenst verdient het aanbeveling dit door middel van een laser aan te brengen, het is immers bijna niet mogelijk een gegoten afdruk in vorm te brengen zonder de afdruk te beschadigen.

Inktafdrukken

Inktafdrukken worden via een laser op het materiaal overgebracht. Dit materiaal kan edelmetaal, staal, glas enz. zijn. In principe is ieder vlak op een metaal geschikt om een afdruk te laseren en kan vele malen gebruikt worden. Bij de kosten van het laseren dient u rekening te houden met de bijkomende kosten van het artikel (b.v. zilveren of gouden plaatje) waarop de vingerafdruk moet komen.

Een persoonlijk sieraad

Wil je liever een ander sieraad, heb je hier ideeën over? Onze edelsmid kan u hiermee helpen. Je kunt bijvoorbeeld het gouden sieraden laten omsmelten en in goed overleg met de edelsmid een nieuw sieraad laten maken. Neem contact met ons op en wij brengen u in contact.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.
Tags
Populaire artikelen