opc_loader

Menu

Rouwen om een geliefd Huisdier

Wanneer een huisdier sterft wordt dit vaak ervaren als een groot verlies.

Een huisdier maakt in heel veel gevallen deel uit van het gezin. Ze groeien op en mee met de andere leden van het gezin. Ze hebben een positieve invloed op de gezondheid van de mensen die voor het dier zorgen. Met een hond ga je elke dag wandelen en kom je daar niet altijd aan toe laat je hem toch altijd uit en ben je in beweging.

Het is dus niet vreemd dat een dier verliezen wat zo dicht bij de familie staat heel zwaar kan zijn als het na een groot aantal jaren samen er in ene niet meer mis. We missen ons gezelschapsdier ontzettend en kunnen daardoor door een diep rouwproces gaan. Je komt thuis en je trouwe begroeter zit niet meer op je te wachten, je kat krult zich niet meer langs je benen voor een beetje aandacht of een bakje eten het kan voor veel mensen echt een probleem zijn.

Het een plekje geven, letterlijk en figuurlijk

Net als bij het verlies van een dierbaar mens moet je ook het verlies van een huisdier een plekje geven, figuurlijk door aan het idee te wennen, letterlijk door misschien een kleinood aan te schaffen waar je iets van je geliefd huisdier in kan bewaren. Er zijn bedeltjes van echt zilver waar je de as van je hond in kunt doen. Op onze site vind je een collectie rashonden. De totale collectie bestaat uit 250 hondjes dus staat je hond er niet bij neem dan gerust even contact op via info@duopenrose.nl

 

 

 

Tags